11 Şubat 2009 Çarşamba

Vicky Cristina Barcelona :



Woody Allen'ın yönetmenliğini yağtığı filmi çok beğendim. Özellikle de Penelope Cruz ve Javier Bardem'in performansları harika. Film herşeyden önce çok sıcak ve samimi. Woody Allen bir şekilde Hollywood'un o yapmacıklığından uzak kalmayı başarmış. 2 İspanyol yıldızın yanında Scarlett Johannson ve Rebecca Hall'u da çok başarılı buldum. Filmin çok büyük bir bölümünün geçtiği Barcelona zaten çok güzel bir şehir ve burada kentin sanatçı ruhu ve estetik yönü ön plana çıkartılmış.
Ayrıca günlük hayatımızda bir çok kişinin eski aşkları ve yenileri arasında yaşadığı gidip gelmeler,kararsızlıklar kafa karışıklıkları da esprili bir anlayışla işlenmiş.
Amerikalıların çocuksuluğu,cehaleti, kültürel altyapılarının Avrupalılara göre eksik olması, dünyaya Avrupalılardan daha sığ ve farklı bakmaları ele alınmış.
Çok keyifli bir film. Kanımca buradan kimseye bir oscar gitmez ama ben beğendim.
Notum: 8


2 yorum:

indian dedi ki...

Bu dortlu celik comak oynasa izlenir be abi

Paolo Rossi dedi ki...

Indian'a katılıyorum , filmi eşimle seyrettikten sonra 2 ay önce Penelope kesin Oskar alır dedik , Güntekin yanılmış sanırım bu filmden kimseye Oskar çıkmaz diyerek Maria Elena karekteri ancak Penelope tarafından bu kadar içten ve bu kadar köküne kadar İspanyol oynanabilirdi.DVD sini alıp tekrar seyredeceğim , ayrıca Scarlett Johannsonda önümüzdeki yıllarda Oskar alacak aktrisler arasındadır.